четвъртък, 24 декември 2009 г.

Christmas Hate

Бъдни вечер.

Днес е деня, в който никой не излиза. Днес е вечерта, в която blogspot, wordpress, twitter, facebook се препълват с човешки излияния, писма до дядо Коледа и не на последно място прозренията на интелигенти от средната класа, заклеймяващи празника с аргумента, че той съществува, за да може да движи камиончетата на кока кола.

Спрете!

Знаем, че живота ви смърди, дядо Коледа не съществува, а празника по една или друга причина се празнува от 2000 години насам... Знаем също, че оплакванията не помагат, а натоварват околните. Вие не искате да слушате брътвежи, нали? Първата стъпка да ги спрете е да престанете да тровите интернет с творчеството си.

Помнете...

Вие не сте оригинални. Бездарните ви напъни да изпъкнете на посредствения фон около вас в крайна сметка завършват в Искъра. Освен ако не сте професор от Princeton, свиквайте да живеете с мисълта, че всеки път когато си помислите нещо, има голяма вероятност някой друг да си го е помислял преди вас... (същото разбира се важи с пълна сила за тази мисъл). Моля, не допринасяйте за хаоса около нас като публикувате мизерните си прозрения.

Знайте.

Никой не се интересува от вашето съществуване. Да тъжно е, но е факт. Точка.

Мислете.

Внимателно обмисляйте всеки свой ход. Когато обстоятелствата ви възпрепядстват да го направите, импровизирайте. Само в краен случай. Всеки ваш провал се отразява негативно на околните. Мислете за мислите си като за тиха пръдня, разнасяща се в стая. Другите се чудят откъде им е дошло. Вие се чувствате виновни.

Хапнете.

Тази вечер хапнете добре. И си пожелайте нещо. Спазвайте горните съвети, току виж пожеланията за щастлива, плодородна, доходоносна нова година се сбъднат. Дано дано, ама надали.

Блогът продължава с неоригинални, добре-обмислени късмети за баница:

"Хапни си парченце, две, но знай че ще ти се присере."

"Някой хапва баница. А някой кара колело. А някой кара коооолееелооо."

"Предупреждение: Ако все още не си счупил зъба си, да знаеш че в това парче има камък. Да нарочно. Мама."

"Някой хапва баница. А някой празнува Ханука."

"Изпих ракията. Повърнах в тестото. Да си припомня да го изхвърля утре. Сега ще дремна. Чичо."

"Някой хапва баница. Сигорни Уивър."

"Здраве. Берекет. Е такива неща."

"Биографията на Тодор Живков for dummies. Бляяяя."

"Печалба от бързи пари. Печалбата ще бъде за БТВ."

"За да прочетеш късмета си прати sms на кратък номер 1888."

"Ще имаш don't like бутон във facebook. Йеааах. Баба."


Няма коментари: